Renovatie Ankers

renovatie ankers

Spouwmuur Renovatie Ankers

Een storm kan zo krachtig zijn, dat het ervoor kan zorgen dat baksteengevels (of delen hiervan) naar beneden kunnen komen. Om dit te voorkomen is een goede verbinding van het binnenblad naar het buitenblad is noodzakelijk.

Uit het rapport ‘Constructieve veiligheid gevels en glazen overkappingen’ van de (toen nog) VROM-inspectie van enkele jaren geleden bleek al dat de duurzaamheid van de gebruikte spouwankers vaak niet voldoende zijn en ernstige gebreken vertonen. Als de spouwankers niet meer voldoen, kunnen Renovatie-ankers van VGC een uitkomst bieden.

Vooral gebouwen die zijn gerealiseerd in de periode 1945 – 1980 hebben volgens het onderzoek een verhoogd risico. Als de spouwankers niet meer voldoen, kunnen gevels in hun geheel of gedeeltelijk naar beneden komen. Om dit te voorkomen, kunnen Renovatie-ankers bijgeplaatst worden.

renovatieankers

renovatieankers

Scheurherstel

Voordat wij scheurherstel in een gevel uitvoeren, bepalen we eerst de oorzaak van de scheur. De scheur kan zijn veroorzaakt door een te kleine hoeveelheid spouwankers per m2, door aantasting van de gevel door weersinvloeden of een achterliggende uitzettend materiaal, zoals roestend ijzer.

Nadat we de oorzaak hebben weggenomen of gestabiliseerd, beginnen we met het scheurherstel. Dit doen we in 2 stappen:

Contact Opnemen?

Onze Gegevens

Voor een deskundig advies kunt u contact met ons opnemen, zodat een van onze adviseurs u een bezoek kan brengen.

Telefonisch

0345 - 47 66 11

Per E-mail

info@gevelwerken-culemborg.nl

Offerte Aanvragen?

Doe Het Hier

Welke werkzaamheden moeten er uitgevoerd worden?*
Grote van de werkzaamheden (optioneel)

* Deze velden zijn vereist