Voegwerken

voegwerken

Voegwerken

Voor de duurzaamheid van een pand is het erg belangrijk dat het voegwerk goed in orde is.

Als het voegwerk van uw woning of bedrijfspand ernstig beschadigd is, is het vernieuwen van het voegwerk vaak de enige oplossing. Het op tijd vervangen van slecht voegwerk is belangrijk omdat vochtdoorslag en vochtschade door versleten voegen hierdoor voorkomen kunnen worden. 

Zitten er scheuren in het voegwerk en of laten de voegen los? Maak dan meteen een afspraak voor een passend advies.

witte snijvoeg

Soorten voegen

Behalve de ‘platvol’-voeg zijn er veel meer mogelijkheden:

Na verloop van tijd kunnen de voegen afnemen in kwaliteit. Verschillende factoren die hierbij een rol spelen zijn bijvoorbeeld zure regen, graffiti of slecht onderhoud. Uiteindelijk kan het zover gaan dat uw voegen afbrokkelen of vol met vocht komen te zitten.

Voorbereiding

Voegen Uithakken

Voordat het nieuwe voegwerk aangebracht kan worden, moeten eerst de oude voegen verwijderd worden door middel van een hakhamer. Het uithakken dient zorgvuldig te gebeuren zodat er geen schade ontstaat aan de huidige stenen.

Het komt voor dat bepaalde stukken van het voegwerk vrij zacht zijn en andere stukken heel hard. Bij harde voegen wordt eerst met een slijptol de voegen netjes uitgesneden en vervolgens met behulp van een hakhamer verwijderd. Dit zorgt ervoor dat uw stenen intact blijven en er geen beschadigingen ontstaan aan het bestaande metselwerk.

Er komt vaak bij het uithakken naar voren dat stenen al kapot zijn, de enige goede methodiek hierin is om deze stenen volledig te verwijderen en nieuwe gelijkwaardige stenen te plaatsen.

Metselwerk-stationsstraat-vink-gevelwerken-culemborg-5

Uitstraling gevels

Niet alleen voor de duurzaamheid van uw pand is het goed om slechte voegen te vervangen, maar ook voor de uitstraling. Wanneer er nieuw voegwerk in de gevels zit, ziet uw pand er weer verzorgd uit.

Contact Opnemen?

Onze Gegevens

Voor een deskundig advies kunt u contact met ons opnemen, zodat een van onze adviseurs u een bezoek kan brengen.

Telefonisch

0345 - 47 66 11

Per E-mail

info@gevelwerken-culemborg.nl

Offerte Aanvragen?

Doe Het Hier

Welke werkzaamheden moeten er uitgevoerd worden?*
Grote van de werkzaamheden (optioneel)

* Deze velden zijn vereist